Chippen van honden en katten

Het is officieel verplicht dat elke nieuw aangeschafte hond en kat gechipt is.  En met reden:

Elk jaar worden er verschillende honden en katten in onze praktijk binnengebracht die ergens langs de kant van de weg gevonden werden. Als het dier een chip heeft en geregistreerd is in België, dan kunnen we meestal snel de baasjes terug vinden en de dieren herenigen met hun eigenaar. Maar er zijn er ook elk jaar waar we de baasjes niet van kunnen terugvinden. Soms kunnen we een nieuw baasje voor hen vinden, maar er zijn ook dieren die eindigen in het asiel.

Een van de ergste dingen die kunnen gebeuren, is dat je niet weet waar je huisdier is, of wat er mee gebeurd is.
Er is maar één efficiënte manier om uw huisdier makkelijk terug te vinden:

Het plaatsen en registreren van een chip in de Belgische databank

Concreet:

– heeft uw dier geen chip: laat hem chippen en registreren in de Belgische databank. U hoeft hiervoor zelf verder niets te doen: wij plaatsen de chip en registreren ze online.

– heeft uw hond nog een tatoeage: deze is niet meer geldig, uw hond moet dan nog een chip krijgen

– een specifiek probleem voor onze regio: komt uw hond of kat uit Nederland en werd hij daar gechipt, laat dan deze chip registreren in de Belgisch databank (in Nederland zijn er verschillende organisaties die elk hun databankje hebben, die dikwijls niet aangesloten zijn bij de Europese databank. Het dier kan dan wel een chip hebben maar toch zal de eigenaar niet teruggevonden worden)

Bent u niet zeker of uw dier gechipt en geregistreerd is? Spring even binnen in onze praktijk en wij controleren dit voor u.

Vergeet ook niet om uw gegevens te laten aanpassen indien u verhuisd bent of van telefoonnummer verandert.

Een chip laten zetten is een kleine moeite, maar het kan veel problemen voorkomen als uw dier ooit verloren loopt.