Individuele puppybegeleiding en puppy party

Wat kan je verwachten?

Na de laatste puppyenting kan u zich als nieuwe trotse eigenaar aanmelden voor de individuele puppybegeleiding. Dit houdt in dat u de mogelijkheid heeft om, tot de leeftijd van 1 jaar, maximaal 4 keer kosteloos op consult te komen bij de dierenarts met uw pup.
Hierbij wordt de pup nagekeken en kunnen er vragen beantwoord worden waarmee u eventueel zit.

Waarom zou je dit doen?

Voor de pup:

– Een goede opvolging van de pup in zijn eerste levensjaar is belangrijk. Vaak kunnen er (kleine) problemen reeds vroeg tot uiting komen. Deze worden dan vroeg herkend en er kan meer preventief gewerkt worden.

– De pup went er aan om naar de dierenarts te gaan. Hij of zij kan ervaren dat het ook best leuk kan zijn. Hij leert en went dat er aan zijn lichaam wordt gezeten en dat er bv naar de tandjes en oren gekeken wordt.

– Een goede opvolging van het gewicht is mogelijk, zeker een pluspunt na de kastratie of sterilisatie.

Voor de eigenaar:

– Vaak zit je als eigenaar toch met een hoop vragen. Je hebt je pup in huis gehaald maar kreeg er geen handleiding bij! Hoe kan je weten wat je mag verwachten van zijn ontwikkeling? Wanneer wisselen die tanden nu ook alweer? Hoeveel mag hij juist eten en wat met snoepjes? Hij plast nog in huis, is dat normaal? Groeit hij niet te snel?  ……

– Zit je nog met andere vragen dan kunnen we die bespreken. We proberen een oplossing te vinden, samen komen we er uit.

We bouwen een vertrouwensband op tussen drie belangrijke partijen: de hond, de eigenaar van de hond en de praktijk.
Zo weet je waar De Blauwe Ark voor staat: preventie, onderkennen van problemen op jonge leeftijd zodat er op tijd iets aan kan gedaan worden.

Waarvoor dient het niet?

Deze puppybegeleiding dient niet voor de consulten voor een zieke pup, consulten voor een specifiek medisch probleem, een vaccinatie of voor spoedgevallen.

Praktisch:

Je laat aan ons weten je te willen inschrijven voor de puppybegeleiding. Hiervoor kan je ons bellen of langskomen op de praktijk. Je krijgt een kaart die je recht geeft op deze gratis service. Hierop kunnen we telkens de afgesproken datum noteren.

Heeft u vragen ivm gedragsproblemen? Geen probleem, wij zorgen dat u kan praten met de gedragstherapeut.

Is jouw hond een type dat ook naar de kapper zal moeten gaan dan regelen we voor jullie een gratis afspraak in ons hondenkapsalon om ook daar de puppygewenning te doen.

Extra:

Ongeveer om de 3 maanden zullen we een puppyparty houden. Hier mogen de puppy’s samen komen spelen en leren ze communiceren met elkaar. Met andere woorden de kers op de taart van de socialisatie.