Karl Verswijvel

Na mijn studie in Gent heb ik eerst vijf jaar in Engeland gewerkt. Daar heb ik kunnen samenwerken met specialisten op verschillende gebieden, waaronder orthopedie (beenchirurgie).
Het is daar dat mijn interesse gegroeid is voor chirurgie in het algemeen en voor orthopedie in het bijzonder.
Ook de medische beeldvorming (radiologie)) en de dermatologie (huidaandoeningen) neem ik voor mijn rekening. De laatste jaren heb ik nog verschillende praktische trainingen gevolgd om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in deze vakgebieden. Het 4- daagse gespecialiseerde congres in Birmingham (UK) staat ook elk jaar op mijn lijst van bijscholingen.
In 2007 heb ik nog een cursus over orthopedie gevolgd in San-Diego, USA en in augustus 2008 ging ik weer naar Amerika, Florida voor een cursus over de behandeling van de meer gecompliceerde fracturen.
In 2012 heb ik de Master Course over patella luxaties (een aandoening aan de knie) in Cremona, Italië gevolgd en in 2013 aan de universiteit van Gent de specialisten cursus over een nieuwe techniek voor het herstel van een scheur van de voorste gekruiste band: TTA Rapide.